Vacature: Administratief bediende en calculator met affiniteit voor interieur

Functieomschrijving

Als administratief bediende zorg je mede voor de communicatie naar de buitenwereld.
Jij bent het aanspreekpunt binnen ons bedrijf. Je bent goed met cijfers en hebt affiniteit met interieur.
Als Calculator biedt je ondersteuning aan onze interieurarchitecten.

Jouw takenpakket omvat:

 • Je biedt ondersteuning bij het maken van offertes voor architecten.
 • Je verwerkt bestellingen en volgt deze nauwgezet op bij de leveranciers.
 • Lastenboeken ontleden is vanzelfsprekend.
 • Je rapporteert rechtstreeks aan de zaakvoeder en architect/interieurarchitect.
 • Je verzorgt de lonen en facturen.
 • Houdt de planning nauwgezet in de gaten, indien nodig stuur je de planning bij.

Profiel:

 •  Je hebt een bachelor- of masterdiploma Bouwkunde.
 • Je hebt ruimtelijk inzicht en 2D plannen ken geen geheimen voor u.
 • Je heb kennis van het office-pakket & vectorworks is een plus.
 • Je spreekt zéér goed Nederlands en beheerst het Engels en Frans.
 • Je bent ordelijk in het verwerken van administratie.
 • Je bent enthousiast en ondernemend, maar ook een echt teamplayer.
 • Je hebt een passie voor interieur en design.

Wat je van ons krijgt

 • Je krijgt een grote zelfstandigheid en verantwoordelijkheid als calculator in een gevestigd bedrijf met een sterke reputatie binnen de binnenscheepvaart interieur en verder daarbuiten.
 • U werkt volgens een 40 urenweek.
 • U krijgt een aantrekkelijke verloning volgens PC 218 Bedienden.
 • U volgt een interne opleiding in ons productgamma en ERP pakket.
 • U maakt deel uit van een professioneel team, een cruciale schakel in het verkoopproces.
 • U zal werken in een toonaangevend kwaliteitsbedrijf met een sterke aandacht voor innovatie, creativiteit en teamspirit.
Nieuwe collega Anya

Nieuwe collega en stagiaire komen ons team versterken

Op 2 september begon niet alleen het nieuwe schooljaar, maar kregen we ook nieuwe collega’s.

Nieuwe collega om uw interieur uit te werken

Anya komt ons team versterken op het bureau. Ze studeerde interieurarchitectuur aan de Universiteit van Hasselt. Hier heeft ze het vak geleerd. In de loop van haar carrière heeft ze al wat ervaring opgedaan die ze nu nog komt verbreden bij Elft. Wij verwelkomen haar met open armen.

Je kan bij Anya terecht voor het ontwerp voor uw nieuwe woning of kantoor. Zij begeleidt u met de materiaalkeuze en maakt de offerte op. Is uw interieur aan een make-over toe? Ze helpt u met veel plezier met het maken van de juiste keuzes.

Anya houdt van reizen, lezen en op stap gaan. En af en toe zweten bij een les Zumba doet ze ook met plezier. Ze is niet op haar mondje gevallen en zegt waar het op staat. We zijn ervan overtuigd dat u met plezier met haar zal samenwerken.

Nieuwe stagiaire administratie

Anya is niet de enige nieuwe collega die we in september mochten verwelkomen. Ook Charlotte komt ons een handje bijstaan dit jaar. Zij is 6e-jaarsstudent kantoor-verkoop op het Heilig Hart-Instituut in ’s Gravenwezel. Heel dit jaar kan u haar op dinsdag en woensdagvoormiddag bij ons vinden. Ze komt namelijk bij ons haar stage doen. We hopen dat we ze veel van het vak kunnen bijleren, maar zij zal ons ongetwijfeld ook nieuwe werkwijzen leren kennen.

Ook in ons atelier hebben we elk jaar stagiairs. We vinden het belangrijk om de nieuwe generatie te helpen met hun opleiding en we hopen dan ook dat ze bij ons een leuke stageplek vinden.

 

Bent u benieuwd naar hoe onze nieuwe collega’s een meerwaarde kunnen zijn voor uw interieur? Maak dan gerust een afspraak. Dan bespreken we de mogelijkheden bij een lekker kopje koffie. Hopelijk tot snel!

Vacature

Op zoek naar een nieuwe job? Wij hebben een aantal toffe vacatures voor jou. Wij zijn namelijk altijd op zoek naar gemotiveerde meubelmakers en plaatsers. Ben jij een schrijnwerker of heb je verstand van interieurprojecten? Lees dan snel verder hieronder.

Om onze high-end interieurprojecten uit te werken, maken we elk meubelstuk zelf, in eigen werkplaats. Bovendien wordt alles ook zelf geplaatst, door onze eigen mensen. Een groot pluspunt, want zo behouden we de controle over het hele proces. Hierdoor kunnen de steeds de kwaliteit en afwerkingsgraad optimaal houden. En dit is wat onze klanten van ons verwachten.

 

VACATURE MEUBELMAKER

Als meubelmaker ben je vertrouwd met het uitwerken van technische tekeningen. Je interpreteert ze en werkt het maatwerk uit in ons eigen atelier. Je bent dan ook vertrouwd met houtbewerkingsmachines en kan werken met een CNC. Hierbij heb je oog voor detail, kan je zelfstandig werken en hou je ervan om een kwalitatief hoogstaand eindproduct af te leveren.

Kennis van Vectorworks is een pluspunt. Zo kan je mee de uitvoeringsplannen opstellen. Ben je hier niet vertrouwd mee? Geen nood. In ons atelier ben je meer dan welkom om ons maatmeubilair te produceren.

 

VACATURE PLAATSER

Als plaatser ken je het reilen en zeilen van de werf. Je werkt op verplaatsing en plaats het maatwerk dat je collega’s hebben voorbereid. Jouw technische achtergrond zorgt ervoor dat je de uitvoeringsplannen correct interpreteert. Deze achtergrond helpt bovendien je om oplossingen te bieden aan interieurvraagstukken die je kan tegenkomen tijdens de duur van de werken. Je werkt nauw samen met je collega’s, maar kan ook perfect zelfstandig werken.

 

Klinken onze vacatures jou als muziek in de oren? Neem dan snel contact met ons op. Wie weet worden we dan binnenkort collega’s!


Telefoon: 03/541.80.06
E-mail: william@elft.be
Of wip even naar ons contactformulier.

Neem ook eens een kijkje op onze website: www.elft.be

Living Coral, dé kleur van 2019, laat je interieur herleven

Na het Ultra Violet van 2018, kondigt het kleurinstituut Pantone de trendkleur van 2019 aan: Living Coral. Het afgelopen jaar hebben 10 experts heel het jaar rondgereisd om trends te spotten om zo de trendkleur te bepalen. Hier is Living Coral uit gekomen. Een kleur die je zal terugvinden in het interieur maar ook in de modewereld en in beautyproducten.

Het is een vrolijke tint die doet denken aan parasols op een exotische bestemming. Het is een link naar de pure natuur, een kleur die ‘omarmt’ en de nadruk legt op sociale verbindingen en ervaringen. De rijke, warme kleur is optimistisch en heeft het effect om mensen blij te maken.

Bovendien zit er ook een symboliek achter.  ‘Digitale technologie en sociale media maken een steeds groter deel uit van ons leven. Men wil weer op zoek naar authentieke ervaringen die intimiteit creëren‘, klinkt het bij Pantone. ‘Koraal is warm, optimistisch en vrolijk. Het staat symbool voor ons verlangen naar luchtigheid en speelsheid.’

De kleur Living Coral in uw interieur

De frisse koraaltint kan universeel ingezet worden en is makkelijk toe te passen in huis. Het kan echter een echte eyecatcher worden wanneer je het op de juiste manier toepast. Hieronder lichten we enkele voorbeelden toe.

Allereerst gebruik je het koraalroze best in een kleine ruimte zoals in een badkamer of WC. De ruimte zal groter en frisser lijken.

Vervolgens kan je koraal het beste combineren met complementaire kleuren die ook een koele ondertoon hebben zoals donkergroen, krijtachtige grijstinten en grijsblauw.

Verf niet je hele interieur in het koraalroze, dit is veel te overweldigend. Ga eerder voor koraalkleurige eyecatchers en accessoires. Het zorgt voor kleur maar het geheel blijft rustig.

Tenslotte is  koraalroze is ook heel mooi wanneer het gecombineerd wordt met bijvoorbeeld paars, een contrasterende kleur. Het paars zorgt dat de koraalkleur goed opvalt, de koraalkleur maakt het paars dan weer gemoedelijker.

 

 

 

 

 

 

 

Interieurarchitect Joke Holvoet

Joke Holvoet is al sinds 2006 dé interieurarchitect van Elft. Ze studeerde af aan het Henry van de Velde-Instituut in Antwerpen en startte datzelfde jaar nog bij Elft. Gaandeweg leerde ze er de specialisatie van scheepsinterieurs en maatwerk kennen. Hierdoor werd ze gedwongen om in vele ontwerpsituaties out of the box te gaan denken. Elft heeft al voor vele schepen de interieurs van stuurhutten gerealiseerd waarbij Joke er telkens weer in slaagt om elke cockpit een eigen karakter, sfeer en stijl te geven. Gedurende de jaren heeft ze haar expertisedomein uitgebreid van schepen naar woningen, winkels, kantoren, meubels enzovoort.

Wie is de interieurarchitect van Elft?

Deze lieve, enthousiaste interieurspecialiste neemt je mee op een reis vol kleur, textuur, licht en emotie waar alles mogelijk is om je droominterieur te verwezenlijken. Door haar jarenlange ervaring, haar mensenkennis en de juiste portie humor krijgt iedereen een vertrouwd gevoel wanneer ze met Elft in zee gaan. Joke denkt vérder wanneer ze ontwerpt en is niet bang om te experimenteren. Hieruit ontstaan steeds gedurfde creaties die klanten hun monden doen openvallen.

Haar vakkennis wordt geregeld uitgebreid door het volgen van nieuwe opleidingen en bezoeken van interieurbeurzen. Hierdoor is ze steeds op de hoogte van alle nieuwigheden in de interieurwereld. Naast interieurinrichting heeft de interieurarchitect van Elft ook een voorliefde voor stoffering, keramiek en grafisch ontwerp.

Hoe gaat ze te werk?

In een persoonlijk kennismakingsgesprek luistert Joke naar uw noden en wensen. Op basis van dit gesprek wordt een projectprogramma uitgeschreven. Na een grondige analyse hiervan maakt ze het ontwerp. Om de totaalbeleving compleet te maken illustreert Joke het ontwerp met levendige schetsen, realistische 3D beelden en visuele moodboards. Materialen en kleuren worden gekozen met behulp van onze uitgebreide stalenbibliotheek. Na een uitvoerige zoektocht komt ze tot een uitgepuurd ontwerp dat perfect aansluit bij uw denken, voelen en leven. Onze missie is klanten een ruimer denken te geven van de mogelijkheden van hun interieur waardoor dit hun verwachtingen ver overschrijdt. Voor Elft primeert de gunfactor en maakt elke gelukkige klant het verschil.

Heeft jouw interieur ook een boost nodig? Maak snel een afspraak en contacteer Joke Holvoet op joke@elft.be of bel 03/ 540.01.01

 

 

Tuinmeubilair

Met dit mooie weer is het hoog tijd om je te inspireren met een portie tuinmeubilair. Onze tuin of terras worden immers meer en meer betrokken bij de woning. De buitenruimte wordt gezien als een volwaardige extra kamer. Hierbij horen dan ook luxueuze meubelen die je terras aankleden en zorgen voor comfort.

Tuinmeubilair met vrouwelijke twist.

Een opvallende trend is het gebruiken van vrouwelijke vormen. Het tuinmeubilair dat we zien is elegant en straalt een zekere klasse uit. Het gebruik van ronde, organische lijnen zien we heel vaak terugkomen. Een prachtig voorbeeld hiervan is de WIRE-collectie van Mathias De Ferm. Hij gebruikt staal, wat op zich een koude uitstraling geeft, maar zijn precieze vormentaal geeft de collectie een uiterst vrouwelijk karakter. Voor extra comfort kies je voor bijpassende kussens.

Andere collecties, zoals die van DEDON, spelen met knappe textieltexturen. Dit kan gaan van een prachtige stof geschikt voor buitengebruik tot geweven rotan. Je vergeet haast dat het tuinmeubilair is. Veel van deze designstukken misstaan dan ook niet in een woon-of eetkamer. Hierdoor wordt je tuin een waar toevluchtsoord. Zeg nu zelf, wat is er zaliger dan buiten in het zonnetje genieten van een lekker glas wijn in een comfortabele zitbank?

Voor en na

Benieuwd naar de voor en na van ons project “Filip en Pascale”? Dan lees je het juiste blogbericht!

Een tijdje geleden plaatsten we het foto-album van deze prachtig gerenoveerde rijwoning. Het werd een woning die volledig op het lijf van de bewoners is geschreven. De uitgebreide platen- en boekencollectie werden zorgvuldig weggeborgen in een op maat gemaakte kastenwand. De keuken is het hart van deze woning. De ruwe bakstenen en stalen accenten worden naadloos gecombineerd met zebrano en hoogglans lak. Het ingebouwde aquarium is opvallend in zijn grootsheid, maar versmelt perfect met het interieur. Hij is aanwezig maar straal tegelijkertijd een enorme rust uit.

Voor en na: een onherkenbare transformatie

Wanneer je de beelden van voor de verbouwing ziet, dan merk je dat dit niet enkel een cosmetische ingreep was. Van de oorspronkelijke indeling bleef nagenoeg niks over. Architect Joris Boden creëerde vides met een gezellige tussenverdieping. Hiervoor werd een degelijke stalen constructie geplaatst. De bakstenen muur werd van zijn bezetting ontdaan, en volledig opgekuist. Het specifieke karakter van dit materiaal geeft de inrichting een eigenwijze tint. Ergens anders werd de bakstenen wand geschilderd, wat een meer ingetogen sfeer creëert.

Kenmerkend aan deze woning is zijn openheid. Vanuit elk punt van de leefruimtes sta je in contact met de rest van het huis.  Toch straalt het interieur vooral gezelligheid uit. Het is een woning die zich perfect leent voor gezellig samenzijn met vrienden en familie, en die uitnodigt om te onthaasten na een drukke werkdag.

We realiseerden het meubilair voor deze woning een tiental jaar geleden. Het werd met andere woorden dringen tijd dat we onze fotograaf langs stuurden. En het is wel duidelijk: de woning heeft sinds we hem een make-over gaven niet aan charme moeten inboeten. Integendeel! Een geslaagde voor en na!

Teambuilding

Eind april hadden we, naar jaarlijkse gewoonte, een dagje teambuilding met de volledige ploeg. Wat deze teambuilding zou zijn, was een verrassing voor het team. Alleen Kenneth wist er het fijne van. Hij was immers opgetrommeld door William om de dag te organiseren.

Het zouden Kenneth en William niet zijn als ze niet met onze voeten zouden rammelen. Neem maar een dikke trui en een badpak mee werd er gezegd. En zonnecrème en handschoenen. Die handschoenen mochten we achterwege laten, maar de zonnecrème kwam zeker van pas. Het werd een prachtige dag, met een felle zon, en bomvol ambiance.

De geheime locatie van onze teambuilding: Airzone te Kontich

Na een stevig ontbijt met z’n allen trokken we richting Kontich. Daar vind je airzone: de perfecte locatie voor een teambuilding.

Het concept? Door middel van een aantal opblaasbare attracties laten zien wat je waard bent (sommigen iets meer dan anderen). In de namiddag stond een escape room op het programma.
Het resultaat? Blauwe plekken en schaafwonden, een natte tenue, maar vooral pijnlijke buikspieren van het lachen.

We werden bovendien getrakteerd op een lekker barbecue, die onze dag compleet maakte. Een dikke pluim voor Kenneth en William om zo’n geweldige dag ineen te steken.

Ons foto-album toont ongetwijfeld hoeveel plezier we hebben gemaakt en wat voor top-team we zijn. Voor herhaling vatbaar!

 

Messing

Vergeet brons en koper: Messing is het materiaal van 2018.  De trend loopt al een paar jaren,maar is nu alom tegenwoordig. Van het warme koper evolueert de trend zich dus naar het gelere messing, om de komende jaren terug naar koudere metaalafwerkingen te gaan. Inox en aluminium zullen we de komende jaren meer en meer zien terugkomen in de interieurs. Voorlopig mag het echter nog luxueus met accenten of zelfs volledige meubels in messing.

Wat is messing?

Messing is een legering van koper en zink. Het nieuwe verkregen materiaal is geler dan koper en brons. Wanneer het te lang aan de buitenlucht wordt blootgesteld, wordt het bruinig van kleur. Het materiaal wordt al gebruikt sinds de prehistorie. Toen was zink nog niet bekend, maar werd messing gecreëerd door koper met calamiet, zinkerts, te smelten. Door andere materialen zoals aluminium of tin toe te voegen, krijgt de legering andere eigenschappen.

Messing in je interieur

Messing zorgt voor een duidelijk statement. Een volledige keuken of kast in brass kan een prachtige eyecatcher zijn. Doordat het materiaal zo mooi combineert met natuurlijke materialen, zal het, wanneer goed gecombineerd, niet overheersen.

Zie je het niet zitten om je grote meubelstukken uit te voeren in messing? Geen nood. Ook als detail komt het materiaal volledig tot zijn recht. In de interieurwinkels vind je overal accessoires in messing. En ook verlichtingsarmaturen in messing vind je in overvloed. Wil je voor een origineel detail gaan? Denk dan eens na over een vloer met messing-accenten?

Anyway doors is met een prachtige pivot-deur in het gelige metaal op de markt gekomen: een ideale toevoeging aan je interieur. Of ga voor handgrepen van bijvoorbeeld Azzari. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Behang trends 2018

Behang trends 2018: effen behangpapier blijft het goed doen. We merken zelfs dat behang opnieuw populairder wordt. Er wordt weer vaker naar behangpapier gegrepen om de muren mee te bekleden. Maar de trend van dit jaar is om te gaan voor opvallendere prints, kleuren en materialen.

Uitpakken met prints

Prints doen het opvallend goed. Zo heb je bijvoorbeeld de opvallende aapjes van ARTE, de fazanten van CASAMANCE of de Egyptische dierentuin van LA MAISON PIERRE FREY. Het zijn behangcollecties voor de durvers.

Deze papieren sluiten perfect aan bij de interieurtrend waarbij alles opnieuw donkerder en overdadiger wordt. Witte, minimalistische interieurs zijn passé, kleur en luxe mag opnieuw.

Behang trends 2018: kleur mag weer

De opvallende prints zijn uiteraard niet voor iedereen weggelegd. Maar geen nood. Er zijn ook prachtige behangen die spelen met kleur. Ga zo bijvoorbeeld voor een statement met de geometrische prints van ARTE en NOBILIS. Of misschien is het iets neutralere behang van ELITIS – waarbij de illusie wordt gegeven van geplooid papier – meer iets voor jou? De prachtige kleuren zullen het ongetwijfeld goed doen in je interieur. Ook colour blocking doet het nog steeds zeer goed.

Materialen zorgen voor luxe

Een van mijn persoonlijke favorieten is het schelpenbehang van ELITIS. De wandbekleding is gemaakt van echte schelpen. Het parelmoer straalt overduidelijk luxe uit.

Andere collecties spelen met zijde, houten latjes of koeienhuiden. Het worden tactiele behangpapieren met veel textuur. Ideaal voor wie een eyecatcher zoekt.

Franjes

Speel voor een gedurfde elegantie eens met franjes. Zoals de meeste trends die je op de catwalk ziet, is ook deze trend perfect te vertalen naar hedendaagse interieurs. Het is een trend die aansluit bij de tendens om af te stappen van koele, minimalistische interieurs en die resoluut gaat voor overdaad, luxe en rijkdom.

Breng frivoliteit in je interieur met franjes.

Dit accent zal hoogst waarschijnlijk een uitdaging zijn voor kattenliefhebbers en mensen met kleine kindjes. Maar durf je het toch aan, dan krijgt jouw interieur een tikkeltje Charleston. Luxueus en een tikkeltje extravagant … ze staan lijnrecht tegenover de Scandinavische interieurs die de afgelopen jaren zo populair waren.

Deze Scandinavische interieurs hebben ondertussen hun hoogtepunt bereikt. We merken dat er steeds meer wordt teruggegrepen naar donkerdere interieurs waarin overdaad en luxe een plaats krijgen. En daar horen franjes bij! En de trend gaat verder dan de gordijnkoorden die je vroeger wel eens zag.

Je kan subtiel beginnen. Een plaid of mooi tapijt met kleine franjes, of een kussen met fringe-accent, zijn kleine details die toch een frivool accentje aan je interieur toevoegen. Durf je een stapje verder te gaan? Ga dan voor een poef, bank of zetel met franjes. En ook terug van weggeweest: wandversiering in macramé waar wordt gespeeld met franjes.

Voor ieder wat wils dus.

Lessenaar stuurhut

Scheepsinterieurs

De inrichting van schepen, scheepsinterieurs, binnenvaartinterieur … Het is waar het voor ons allemaal begon, en waar onze roots liggen.

William Pauwels, van oorsprong schipper, startte  jaar geleden met het verbouwen van scheepsinterieurs. Wat begon als de hobby van een handige Harry, groeide al snel uit tot een bedrijf dat tot over de grenzen heen bekend werd voor zijn kwalitatieve afwerking en ontwerp. Waar andere scheepsbouwers werkten met standaardontwerpen waaruit gekozen mocht worden, zocht William elke keer opnieuw naar een origineel ontwerp. Zo werd ieder schip volledig op maat van zijn bewoners ontworpen. Ieder mens is uniek, en ieder Elft-interieur is dit dus ook.

Alleen was maar alleen, en de projecten stroomden binnen. Het werd dan ook tijd om uit te breiden. De garage werd een heuse atelier, en Bart kwam erbij. Bart werkt trouwens vandaag de dag nog steeds bij Elft. Hij is dé expert als het gaat om uw scheepsinterieur. Maar ook voor verbouwingen ‘aan de wal’ is hij onze rots in de branding.

Onze kennis over scheepsinterieurs biedt u een aantal belangrijke voordelen:

 • Wij kunnen aan de slag gaan met elk interieur, ongeacht de vorm en de moeilijkheidsgraad. Een schuin plafond, gebogen wanden, een kleine ruimte …? Wij werken uitsluitend met maatwerk. Daardoor kunnen wij elk hoekje optimaal benutten.
 • Een schipper leeft én werkt in zijn woning. Hierdoor stelt hij zeer hoge eisen aan de afwerking van zijn interieur. Dit aspect nemen wij mee naar woon-en werkinrichting ‘aan de wal’.
 • Een schip kan het zich niet permitteren lang stil te liggen. Zo verliest hij immers een groot deel van zijn inkomsten. Wij bieden in de mate van het mogelijke een flexibiliteit aan die het toelaat om snel in te grijpen wanneer een schip aanmeert. En wij organiseren steeds de productie en plaatsing in een zo efficiënt mogelijke tijdsspanne.
 • Wij gaan onconventionele vormen en ontwerpen niet uit de weg. Gebogen of geplooide meubels zoals de lessenaar van een schip? Dit is wat we het liefste doen. Maar geen nood, ook recht meubilair doen we met evenveel plezier.

Hebt u interieurplannen? Zowel aan boord of voor de inrichting van uw huis, winkel of kantoor staan wij u bij met onze kennis en expertise.

 

Roest in het interieur

Met roest in het interieur kies je voor een eigenzinnig accent. Een roesteffect kan je op verschillende manieren bekomen. Wij zetten de verschillende manieren even op een rij.

Verftechniek – kies zelf de gewenste roesttint

Door de juiste bruin- en oranjetinten te mengen en op de juiste manier aan te brengen op het gewenste oppervlak, kan je door middel van verf een knap roesteffect bekomen. Een mooi voorbeeld hiervan is dit kantoorproject dat we realiseerden in samenwerking met Aboco. Door een samenspel te creëren van verschillende schakeringen, creëer je een realistisch effect. Het grote voordeel van deze werkwijze is dat er tot op het laatste moment nog kleine aanpassingen kunnen gebeuren.

Elft-projecten-interieurinrichting-projecten-maatwerk

Een variant op deze techniek is het werken met stuclagen. Hierbij worden verschillende lagen van een water gebaseerde afwerkingscoating met ijzerglimmer aangebracht tot een roesteffect. Door met laagdiktes te spelen kan je zo tot een zeer realistische, rustieke finish komen.

In-situ roestvorming: roest in het interieur kan je ter plaatse creëren

Voor deze techniek gebruik je een tweecomponentensysteem, zoals Roestique van Stoopen en Meeus. De speciaal ontwikkelde primer bestaat uit een bindmiddel waarin zuivere ijzerdeeltjes werden gemengd. Hierna wordt dan kruiselings een toplaag aangebracht. Deze dient als activator die het roestproces op gang brengt. De manier waarop je deze activator aanbrengt, is bepalend voor de uiteindelijke look van het project. Sponzen, aanbrengen met een kwast of vernevelen? Het is allemaal mogelijk. Het uiteindelijke resultaat is een diepe roestkleur die moeilijk te voorspellen valt. Het zijn immers externe factoren die het proces beïnvloeden.

Wanneer de toplaag droogt, stopt ook het roesten. Door de droogtijd te verlengen, door te werken met verschillende laagdiktes van de pasta of te spelen met de vochthuishouding in de kamer kan je verschillende effecten bekomen. En ook de nabewerking speelt een rol. Kies je voor een glad gepolijst oppervlak of ga je toch voor een ruw uitzicht? Het zijn aspecten waar je best even bij stilstaat.

Het eindresultaat is watervast en veegvast. Je hoeft m.a.w. geen schrik te hebben dat het oppervlak zal afgeven. In principe is een toplaag dus niet nodig.

stoopen-en-meeus-roestique

Laminaat: een roestimitatie met realistisch uitzicht

Laminaat of HPL bestaat uit meerdere lagen papier die onder hoge druk en door middel van harsen worden samengeperst. Laminaten staan bekend om hun materiaalreproducties. Vandaag de dag zijn deze vaak amper van het echte materiaal te onderscheiden. Verschillende merken hebben ook roestimitaties in hun gamma zitten.

Een afwerking in laminaat is watervast, krasvast en onderhoudsvriendelijk. Hiermee maak je gemakkelijk kasten in een roestlook, maar ook wandafwerkingen en werkbladen zijn mogelijk. Contacteer ons voor meer informatie over jouw maatwerk in roestafwerking.

Deze prachtige toog voor Roxy in de kammenstraat maakten wij in een mooie roestlaminaat.

roxy

Dekton

Wil je een werkblad of stevige wand-en vloerbekleding voorzien van een roestige uitstraling? Dan is dekton de ideale optie.  Dit ultracompacte materiaal is niet poreus, waardoor het uiterst vlekbestendig is. Het is bovendien zeer krasvast, vuur- en hittebestendig, heeft een hoge UV-bestendigheid en is slijtvast. Het is dan ook het sterkste materiaal op de markt voor keukenwerkbladen, wandbekledingen en zelfs gevelbekleding. Dekton heeft een aantal zeer mooie materiaalimitaties, waaronder ook roest.

ld2-3dslabs

Cortenstaal

Een laatste mogelijkheid om roest in het interieur te integreren is door gebruik te maken van Cortenstaal. De oorspronkelijke merknaam COR-TEN-Staal staat voor een metaallegering op basis van ijzer. Qua sterkte is het materiaal vergelijkbaar met roestvrij staal. Zeer typisch is de bruine roestkleur. De oxidelaag vormt een bescherming voor onderliggende ijzerlagen. Wanneer deze, door zand, stof of regen, afslijt, start het proces opnieuw. Hierdoor zal het materiaal dunner worden. Dit is vooral voor constructieve toepassingen van belang.

Cortenstaal wordt veel toegepast in de architectuur, zoals constructief als decoratief. maar ook in het interieur vindt het materiaal zijn toepassingen.

medir-architects

Travertin

Vergeet carrara-marmer: Travertin is het materiaal voor jouw keuken! Deze natuursteen geeft een nieuwe warmte aan je interieur. Hij past perfect bij de trend die we de komende jaren meer en meer zullen zien, waarbij we gaan voor ton-sur-ton en monochrome interieurs. Het strakke blijft, maar witte interieurs maken plaats voor donkerdere en zachtere interieurs.

Wat is travertin?

Travertijn is een prachtige kalksteen die ontstaat door een proces in warmwaterbronnen. De kalk in het water zet zich af tegen een vorige laag kalksteen. Tussen deze lagen blijven blaadjes en takjes zitten. Het resultaat is een specifiek gelaagd uitzicht. Kenmerkend voor deze natuursteen zijn de gaten in de steen. Hoe minder gaten, hoe beter de kwaliteit. Om de poreuze eigenschappen te verbeteren, worden deze gaten wel eens opgevuld.

Travertino is verkrijgbaar in beige en goudtinten, maar ook meer grijze en bruine varianten zijn beschikbaar. Het is daarom aan te raden om de steen zelf uit te kiezen bij de leverancier. Zo ben je er zeker van dat de kleur perfect bij de rest van je maatwerk zal passen.

De kalksteen verandert van uiterlijk naargelang de manier waarop hij wordt gezaagd. Door ofwel haaks op de nerven, of met de nerven mee te zagen, krijg je een heel ander uitzicht. Cross cut is de meest voorkomende afwerking. Hierbij wordt horizontaal, met de nerf mee gezaagd en wordt een egaal resultaat bekomen. Bij het verticaal gezaagde Vein Cut komt de kenmerkende nerf mooi naar voren. Deze techniek geeft een zeer specifiek karakter aan het materiaal.

Voor welke toepassingen is travertijn geschikt?

Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. De steen wordt gebruikt als wand- of vloertegel, maar kan ook als werkblad of spoelbak gebruikt worden. En ook voor architecturale toepassingen is het materiaal uiterst geschikt. We kennen allemaal wel het Colosseum in Rome. Dit iconische bouwwerk werd volledig opgetrokken uit travertino. En wil je eens zot doen? Travertijn heeft lichtdoorlatende eigenschappen waarmee prachtige details kunnen worden gecreëerd.

Wil je jouw travertin onderhoud? Kies dan voor een zuurvrij  schoonmaakmiddel.

Pantone Ultra Violet

Pantone Ultra Violet is de trendkleur van 2018. Een kleur die niet door iedereen in de smaak valt, maar wanneer je de kleur goed gebruikt, kan hij een echte meerwaarde betekenen voor je interieur.

Wat is Pantone?

Pantone is een instituut dat bedrijven helpt met de juiste kleurenstrategieën toe te passen voor hun merk of product. Ze bieden een aantal tools aan, zoals kleurenwaaiers of een app, om het gebruik van kleur te vergemakkelijken. Daarnaast bestuderen ze elk jaar de trends en bepalen ze de trendkleur. En dit jaar is dit Ultra Violet. Een kleur die volgens henzelf intuïtief en vol verbeelding is.

Pantone Ultra Violet

De kleur Ultra Violet is een complexe kleur die een glimps geeft van de mysteries van de kosmos en verder gaat van wat we kennen. Het is een mytische, spirituele kleur Ook de Belgische Trendwatcher Hilde Francq beschrijft het bovennatuurlijke als één van de trends voor de lente en zomer van 2019. De opvallende paarse kleur heeft hierin duidelijk zijn plaats. Maar de trend draait om meer dan dat. Het gaat om het gebruik van nieuwe technieken. En om een vormentaal die doet denken aan het buitenaardse.

Paars is een kleur die in de popcultuur wel vaker werd gezien. Iconen zoals Prince, David Bowie en Jimi Hendrickx gebruikten de kleur om hun individualiteit uit te drukken. De kleur straalt dan ook durf en originaliteit uit. En dat is dan ook waar deze trend om draait.

De witte interieurs hebben hun tijd gehad. Dankzij Pinterest en andere platformen is er een uniformiteit in de wereld gekropen. Ga je op reis via AirBnB? Dit kan in elke stad in een gelijkaardig appartement. En jouw favoriete koffiebar? Je vindt ongetwijfeld een bar met een gelijkaardig interieur aan de andere kant van de wereld. Het is tijd dat er terug een individueel karakter in onze interieurs wordt gestoken. Kleur is daar een goed hulpmiddel voor. Kleur is immers ideaal om een boodschap over te brengen.

Hoe gebruik ik Ultra Violet?

De rijke paarse kleur past enorm goed bij beton en grijze tinten. Ze krijgt zo een ingetogen, stijlvol karakter. Durf jij voor kleur gaan? Combineer dan eens met accenten in zacht groen of diep oranje. Een opvallend statement, maar indien juist gedoseerd geeft dit een prachtig eindresultaat. Ook met de trendkleur van de afgelopen jaren – het alomtegenwoordige roze – staat paars enorm mooi. En tenslotte is Ultra Violet ook een goede match met hout.

 

Kamerscherm

Een kamerscherm passé? Toch niet! Dit interieurobject is weer volop te zien in de hedendaagse interieurs.

Een kamerscherm als scheiding tussen twee zones.

Een paravent is ideaal om een opdeling te maken tussen twee ruimtes. En dit zonder ingrijpende werken te moeten uitvoeren. Bovendien is het een flexibele oplossing. Ben je je kamerindeling beu? Gewoon een beetje schuiven en puzzelen en je interieur ziet er helemaal anders uit. Hierdoor is een kamerscherm ook budgettair interessant.

Een kamerscherm als decoratie.

Het is ook perfect mogelijk om een scherm te gebruiken als puur designobject. Mits de nodige styling en een doordachte plaatsing tilt hij je ruimte naar een hoger niveau. De perfecte manier om kleur te injecteren. En het ideale gespreksonderwerp. Speel met materialen, texturen en kleuren. Zelfs planten kunnen deel uitmaken van je scherm. Er zijn ontzettend veel mooie designschermen. En ook de oude, antieke modellen kunnen perfect hun plaats vinden in een modern interieur.

Wij geven je graag inspiratie voor het zoeken naar jouw nieuwe paravent. Bekijk even onze slideshow. Je zal er versteld van staan hoe veelzijdig de hedendaagse room dividers zijn.

Hygge

Een van de trends van de laatste jaren, die ook in 2018 niet zal overwaaien is ongetwijfeld Hygge. De term komt overgewaaid uit Denemarken. Daar is het één van de belangrijkste woorden om de Deense identiteit te beschrijven.

Wat is Hygge?

Het woord is moeilijk te vertalen. Gezelligheid, knusheid, welzijn … Het is een alomvattende uitdrukking die een gevoel uitstraalt. Het is een belevenis, een expressie. Hygge draait om het creëren van een warme atmosfeer. Het is het goede leven, omringd zijn door leuke mensen. Een lange winterse wandeling en dan lekker aan het haarvuur nestelen met een warme chocomelk met een toef slagroom? Gezellig tafelen met vrienden en kletsen over de grote en kleine dingen in het leven? een gezellige avond bij kaarslicht? Alleen, of met vrienden en familie. Hygge is het allemaal. Misschien komt het ook daardoor dat de Denen bij de gelukkigste mensen op aarde horen?

Hoe breng ik Hygge in mijn interieur?

Het is niet voldoende om wat kaarsjes neer te zetten. Hygge is een filosofie waarbij aandacht wordt besteed aan kleine, simpele dingen. Aan de dingen waar je gelukkig van wordt. Creëer ruimtes waar je kan samenzijn met vrienden en familie. Het gevoel dat je echt thuis bent wanneer je thuis komt.

Onze maatschappij wordt gekenmerkt door een grote prestatiedrang. Op het werk moeten de deadlines gehaald worden, en oh wee als je vroeger naar huis gaat dan je collega. Thuis is het rondrijden om de kinderen naar de sportclub of de dansles te brengen. En dan moet ons sociaal leven nog onderhouden worden en willen we toch nog graag een hobby hebben. Daarom is het belangrijk om thuis te kunnen ontladen. Het gevoel krijgen dat je terug tot rust komt en je hoofd leeg kan maken. Kan jij dat in je interieur? Dan heb je waarschijnlijk al Hygge toegepast.

Omdat Hygge draait om een gevoel, is het heel moeilijk om tips te geven om dit in je inrichting toe te passen. Het draait om het zoeken van rituelen waarmee je tot rust komt, zoals het zetten van een lekkere kop thee. Misschien is het voor jou wel een verse ruiker bloemen die je op de markt gaat kopen. Of dat warm wollen deken waar je met de kinderen in de zetel kan snoezelen. Het gaat om het creëren van gelukkige momenten. Dit kan door foto’s van je favoriete reis, of bijvoorbeeld een erfstuk waar een warme herinnering aan hangt.

Richt een plekje in je huis in waar je volledig jezelf kan zijn en waar je kan relaxen. Je huis moet een rustpunt zijn in je leven. Een plek waar je vrienden en familie graag komen en waar je ten volste kan genieten van het leven.

Wij zoeken een manager voor alles

Om de toenemende stroom aan offerteaanvragen en projecten op te vangen, hebben wij een nieuwe vacature openstaan. We zijn op zoek naar een manager voor alles. Iemand die sterk is in offertes maken. Die van aanpakken weet als het gaat om facturatie en planning. Iemand die zorg draagt voor de dagdagelijkse werking van ons bedrijf.

Mary of Mario Poppins

Kan jij ervoor zorgen dat onze backoffice perfect functioneert? Kan jij onze collega’s ontlasten met het opvangen van taken die niet met hun kernactiviteiten te maken hebben? Heb je een oog voor goede voor- én nazorg? Het zijn stuk voor stuk taken die onderdeel uit zullen maken van je nieuwe job.

Met de nodige humor en motivatie kan jij ervoor zorgen dat de administratieve taken vlot verlopen. Jij helpt mee het doorloopproces van offerte tot oplevering te verkorten. Dit heeft een positief effect op zowel de collega’s als op het gevoel bij de klant. En net die klant is wat voor ons vooropstaat!

Kom jij werken bij Elft? Bekijk dan onze vacature.

Elft is een firma gespecialiseerd in high-end interieurprojecten. De kwaliteit is voor ons zeer belangrijk. Niet alleen bij het maken van het maatwerk als bij het plaatsen ervan. Maar ook bij de voorzorg en achteraf blijft dit zeer belangrijk. Wil je graag meer weten over deze vacature? Bekijk dan snel de verhalen op http://ow.ly/yA8U30gZiXI. Hopelijk tot binnenkort!

William Pauwels

William Pauwels

Kent u het verhaal van onze zaakvoerder, William Pauwels al?

William Pauwels: van schipper tot zaakvoerder van een high-end-interieurfirma.

William Pauwels is de zoon van een schipper. Samen met zijn broer en zus maakt hij de Europese waterwegen onveilig op het schip van zijn ouders. Het was dan ook vanzelfsprekend dat hij zelf ook zou varen. Zo gezegd zo gedaan. Hij werd de kapitein van het schip van zijn grootvader: de Elft. Deze spits was zijn leven, maar hij voelde toch stilaan een drang naar meer.

William houdt van mooie dingen. En mooie interieurs zijn steeds een passie geweest. Hij besloot dan ook om de stap te zetten om eigen klassevolle en kwalitatief hoogstaande interieurs te bouwen. Elft interieur was geboren. Oorspronkelijk nog eerst in de garage van mama Lucienne, maar met de jaren groeide de firma en was de noodzaak er om een eigen atelier op te starten.

Ook dit eerste atelier werd al snel te klein. En een nieuwe opportuniteit deed zich voor. Aan kaai 138 – waar we nu nog steeds zitten – stampte William het bedrijvencentrum uit de grond. Het werd een bedrijvenpark waar andere scheeps-gerelateerde bedrijven hun intrek namen en samenwerkten. Deze inspanningen gingen niet onopgemerkt voorbij. In 2008 ontving Elft dan ook de prestigieuze titel “Excellente onderneming van het arrondissement Antwerpen”.

Anno 2017 blijft onze band met de scheepvaart zeer sterk. Elft is nog steeds de toonaangevende speler op het vlak van binnenvaartinrichting. Maar ook ver daarbuiten staat ons vakwerk er als een huis. Kantoorinrichting, particuliere woningen of retail-projecten? Elft is de ideale partner voor alle interieurprojecten. Dit jaar bestaan we 25 jaar en William zorgt er nog steeds persoonlijk voor dat uw interieur tot in de puntjes verzorgd wordt.

Wens je graag persoonlijk meer te weten over Elft en William Pauwels? Wij nodigen je graag uit voor een warm gesprek en een lekkere koffie. william

Marqueterie

Wanneer u regelmatig onze blog volgt, zal u het ongetwijfeld al gemerkt hebben: oude ambachten zijn in. Zowel op het gebied van mode, als wanneer het om huisdecoratie gaat, beleeft handwerk een ware revival. Zo ook voor marqueterie. Haal het oude doosje met inlegwerk dat u nog van uw oma heeft gekregen dus maar opnieuw boven. Het misstaat vandaag de dag niet in u moderen interieur.

Bij deze oude techniek draait alles rond het nauwkeurig plaatsen van fineer zodat een patroon of tekening wordt verkregen. Naast fineer werden vroeger ook wel andere materialen, zoals parelmoer, ivoor, massief hout of schildpad ingelegd. Deze techniek wordt dan intarsia genoemd. Ook hier blijft het resultaat een prachtig patroon van contrasterende materialen.

Het is een arbeidsintensieve karwij. Elk onderdeeltje van de tekening moet perfect passend op maat worden gezaagd of gesneden. Deze stukjes worden vervolgens stukje voor stukje op hun plaats gelegd en verlijmd. Een laagje vernis geeft het stuk de verdiende finishing touch. De techniek bestaat al sinds de oude Egyptenaren en kende zijn hoogtepunt onder de regering van Lodewijk XIV. De laatste jaren echter raakte marqueterie wat in de vergetelheid. De techniek blijft nog steeds een onderdeel van de opleiding voor meubelmaker en kent zijn plaats in de geschiedenis van het meubel. Maar door zijn tijdrovende karakter is het een dure techniek, waar in tijden van massaproductie geen tijd en interesse voor was.

Marqueterie herleeft.

Anno 2017 is het ambacht weer hot. En ook inlegwerk maakt zijn heroptreden in het meubeldesign. Geometrische patronen en opvallende kleurkeuzes, niet voor de hand liggende onderwerpen of een clash tussen oud en nieuw? Meubelontwerpers durven het allemaal aan. Door buiten de lijntjes te kleuren ontstaan er originele designstukken die stuk voor stuk een ode brengen aan de oude techniek.

Is het toch niet helemaal jouw ding of vind je de techniek wat te druk? Ook met grotere geometrische vlakken kan je prachtige resultaten verkrijgen. Durf spelen met kleuren, vlakken en vormen. Je vindt ongetwijfeld een ontwerp dat bij jou past!

Positieve feedback

Wij hebben een passie voor mooie interieurs en knap maatwerk. Wij zijn dan ook fier wanneer we een project met succes opleveren. En wanneer we dan ook nog positieve feedback ontvangen van onze klanten, dan zijn we helemaal in de zevende hemel. Dit is waarvoor we het doen!

Hierbij een aantal positieve berichten die we mochten ontvangen:

Voor Mik Durwael van Vinatera ontwierpen én realiseerden we een prachtig meubel waarin wijnkistjes werden geïntegreerd. We kregen van hem deze leuke feedback:

“Wij blikken terug op een eerste geweldige samenwerking met dit creatieve team, waarin we hen de vrije hand gaven qua ontwerp. De range aan voorgestelde designs was al veelbelovend, het eindresultaat dat hier nu staat te blinken is nog verbluffender!
Inmiddels ligt de volgende opdracht op tafel en we wrijven alweer in onze handjes na een creatieve sparring over de nieuwe realisatie….
Top team!”

 

Een andere leuke samenwerking hadden we met de familie Verbist.

“Wij zijn supertevreden met het eindresultaat ! … als Rob me niet kan vinden, zit ik in de dressing …. Hihi
Score voor mij gerust een dikke 9”

 

Hun dressing en lavabomeubel werd van A tot Z op maat uitgedokterd en uitgevoerd.

 

Heeft u uw project uitgevoerd bij Elft? Wij horen graag meer over uw ervaringen.

Planning interieurprojecten

Door het stijgend aantal projecten is een strakke planning een must. Om deze in de toekomst nog beter op te kunnen volgen, zorgt Danny er vanaf nu voor dat uw project correct en efficiënt wordt ingepland. Hij bekijkt van dag tot dag de lopende interieurprojecten. Zo kunnen we kort op de bal blijven spelen. Het succes van uw project hangt immers in grote mate af van een vlot lopende planning.

In september maakte Danny intern de overschakeling van atelier naar planner. Hij zorgt er bovendien voor dat alle bestellingen tijdig gebeuren. Doordat hij een paar jaar in ons atelier heeft meegewerkt én hij bovendien een opleiding tot interieurvormgever vormt, is hij de ideale schakel tussen de ontwerp- en uitvoeringsfase.

Voor vragen omtrent de planning of gemaakte bestellingen kan u vanaf nu terecht bij Danny@elft.be of op 03 540 01 03.

 • ikea

Rotan in het interieur

Je ziet het de laatste jaren wel meer: een vergeten materiaal dat werd beschouwd als ouderwets of oubollig maakt plots weer zijn opmars in de hippe interieurs. Zo is marmer de laatste jaren uitgegroeid tot een hip materiaal dat nu zelfs mainstream is geworden. Koper is niet meer weg te denken uit vele interieurs en ook terrazzo timmert opnieuw aan zijn weg naar de top.
En hier hoort ook rotan bij. Je hebt hem vroeger ongetwijfeld wel ergens in een veranda bij de oma zien staan, maar nu is die rotanstoel hét ideale meubelstuk om je inrichting Pinterest-waardig te maken.

Wat is Rotan?

Het materiaal is afkomstig van de rotanpalm, een palm- of rietsoort die groeit in de bossen van Sumatra. De lange lianen worden na de oogst verwerkt tot meubels en manden. Door het gebruik van verschillende vlechttechnieken kan een prachtig resultaat bekomen worden. En het zijn net die vlechttechnieken die het product een moderne toets en hedendaagse vormentaal geven.

Past riet in mijn interieur?

Het opvallende materiaal is een must in een bohemien interieur. Het eclectische en ietwat dromerige karakter en de karakteristieke vormentaal kunnen perfect gecombineerd worden met etnische stoffen, felle kleuren of natuurlijke materialen. Maar denk er eens over na om het in een strak interieur te gebruiken. Een rieten stoel steekt perfect af tegen een industriële betonnen vloer of een strak wit keukeneiland. Of gebruik een mooie vintage mand als plantenbak of originele opberger. Mix-and-match is de sleutel tot uw interieursucces. Samen met een beetje lef wordt oma’s erfstuk of dat nieuwe designstuk in rotan de blikvanger van jouw interieur.

Terracotta

Wie aan terracotta denkt, denkt ongetwijfeld aan bloempotten. Maar het materiaal is volledig in trend. De warme en eerlijke uitstraling van het materiaal zorgt voor het vakantiegevoel in eigen woning. Bovendien is ambachtelijkheid de laatste jaren opnieuw razend populair. En dit materiaal past uitstekend in deze evolutie.

Nieuwe vormgeving voor terracotta

Designers en ontwerpers passen het eeuwenoude materiaal toe in een nieuwe vormentaal. Een geometrische vorm, grafische prints of een combinatie met een contrasterend materiaal of kleur? Ze dragen allemaal bij tot een vernieuwde esthetiek. Zo krijgt dit oude materiaal een nieuw leven ingeblazen.

Maar het gaat verder dan een vaas of een bloempot. Waarom geen verlichting in terracotta? Het geeft een interessante draai aan je interieurinrichting.

Daarnaast is het niet puur het materiaal dat in het oog springt, maar in eerste instantie ook de kleur ervan. Een muur in een zachte terracottakleur en je waant je meteen aan de Mediterraanse kust. Let er hier wel bij op dat je een warme lichtinval hebt. Zo komt de kleur beter tot zijn recht. Heb je toch een ruimte waar minder lichtinval is of deze kouder aanvoelt? Ga dan enkel voor de aankleding. Anders kan het geheel geforceerd overkomen.

Terrazzo

Alles komt terug! Nadat marmer en koper een paar jaar de look en feel van de trendy interieurs bepaalde is het nu de beurt aan Terrazzo. Als vloer, maar zeker ook als aanrecht of wandbekleding. Of waarom niet … je nieuwe favoriete trui?

Terrazzo: een trend uit de 15e eeuw!

Terrazzo of granito bestaat al lang. Het is een oude techniek waarbij marmer- en granietresten verwerkt werden in een cementlaag. Hierna werd het geheel gepolijst met geitenmelk waardoor een prachtig en uniek resultaat gecreëerd wordt. Vandaag de dag wordt de geitenmelk achterwege gelaten en is het proces gemoderniseerd, maar het unieke uiterlijk blijft behouden.

Vaak worden er pigmenten toegevoegd aan het mengsel om een origineel en gepersonaliseerd kleurenpallet te bekomen. De grootte van de marmersnippers bepaalt de look en de krimpvastheid. het resultaat? Een vloer met uitstraling en karakter die grandeur uitstraalt met een vleugje nostalgie. Daarnaast is het een natuurlijk en onderhoudsvriendelijk materiaal.

Vandaag de dag bestaan er verschillende merken die terrazzo naar een hoger niveau tillen. Onder andere bealstone, bomarbre en marmoreal bieden hun eigen variant aan.

Exclusief maatwerk

U zoekt naar exclusief maatwerk? Maatwerk dat een topkwaliteit aflevert? Dat uw plannen omtovert tot de werkelijkheid? Dat zich onderscheidt van de grijze massa? Bij Elft vindt u wat u zoekt! Wij bieden u een totaalconcept aan, van ontwerpfase tot realisatie.

Wat houdt exclusief maatwerk voor u in?

 • Eigen atelier
  Elk meubelstuk wordt volledig op maat gemaakt in eigen atelier. Bij ons geen standaard-corpussen maar stuk voor stuk unieke meubels. Ons atelier is uitgerust met moderne machines. Zo hebben we een paneelzaag met optimalisatieprogramma. Hierdoor beperken we het verlies in de platen en worden de stukken nauwkeurig gezaagd. Op onze CNC-machine wordt elk onderdeel voorzien van de nodige boringen e.d. Nauwkeurig en precies.
 • Eigen plaatsingsdienst
  Wij werken met een eigen plaatsingsteam. Zo kunnen we een nauwkeurige en correcte plaatsing verzekeren.
 • Marktleider in de binnenvaartinrichting
  Onze expertise in de scheepsinrichting geeft ons een streepje voor op vlak van afwerking en details. De kennis opgedaan door een uiterst nauwkeurige en niet-conventionele plaatsing aan boord van een schip nemen we mee naar projecten ‘aan de wal’. Wij kunnen dan ook elke uitdaging aan, hoe ingewikkeld of klein de ruimte ook is. We zijn, in de scheepsinrichting, bovendien bekend als een vernieuwer met ontwerpen die de scheepsinterieurs naar het topsegment hebben getild.
 • We werken met betrouwbare toeleveranciers en onderaannemers.
  Wij kiezen onze leveranciers en aannemers zorgvuldig uit. De kwaliteit die wij vragen van ons maatwerk moet immers doorgetrokken worden naar alle aspecten van uw interieur.
 • Onze interieurarchitecten bezorgen u het plan van uw dromen.
  Zij zoeken met en voor u naar een interieurontwerp dat uw verwachtingen overstijgt.
 • Maar we werken ook met en voor externe architecten en interieurarchitecten.
  Elft is een betrouwbare partner voor architecten. Uw klant kan op zijn beide oren slapen als het op maatwerk aankomt.
 • Elke stijl is mogelijk.
  Wij zijn niet gebonden aan één stijl. Of u nu kiest voor een landelijk interieur of eerder een minimalistische inrichting: de kwaliteit blijft gegarandeerd.

Bent u overtuigd van onze expertise? Neem dan zeker contact op. Wij maken graag een afspraak om uw droominterieur te ontwikkelen.

Bouwverlof

Elft sluit ook dit jaar niet tijdens het bouwverlof!

Ook dit jaar kiezen we ervoor om door te werken tijdens het bouwverlof. Onze kantoren en atelier blijven open tijdens de grote vakantie. Wilt dit zeggen dat wij helemaal niet op vakantie gaan? Uiteraard niet! Wij spreiden onze vakanties. Zo kunnen we u steeds blijven helpen én kunnen we toch onze batterijen opnieuw opladen.

Bouwverlof: wat houdt dit in?

Het bouwverlof is een aanbeveling voor collectief verlof die regionaal worden opgesteld. Hierdoor worden de sluitingsdagen gegroepeerd. dit is echter geen wettelijke bepaling, waardoor elk bedrijf afzonderlijk kan kiezen om al dan niet te sluiten. Zo wordt de algemene hinder beperkt.

Omdat onze projecten gewoon doorlopen, kiezen wij ervoor om open te blijven. Een aantal van onze toeleveranciers sluit wel, al dan niet de volledige drie weken. Hierdoor kan het langer duren voor bepaalde materialen binnen zijn. Maar over het algemeen ondervindt u hier geen hinder van.

 

Wil je tijdens het bouwverlof op de hoogte gehouden worden van nieuwtjes in onze firma? Hou dan zeker deze nieuwspagina in het ook. En ook op onze facebookpagina of op instagram vind je geregeld inspiratie en nieuws terug.

Gaat u wel weg tijdens het verlof? Wij wensen een deugddoende, inspirerende en relaxerende vakantie toe?

Vlaamse Renovatiedag

Op 28 mei 2017 is het weer zover: De Vlaamse Renovatiedag opent de deuren van unieke realisaties. Over heel Vlaanderen wordt u uitgenodigd om een kijkje te nemen in pas gerenoveerde woningen. Zo kan u kennis maken met uitzonderlijke renovaties en het verhaal erachter. Bent u zelf van plan om te verbouwen of heeft u gewoon interesse in al wat met architectuur te maken heeft? De Vlaamse Renovatiedag is hét ideale moment om u te laten inspireren.

En ook wij doen dit jaar mee aan de Vlaamse Renovatiedag met een project te Kastel.

Voor deze, nog vrij recente, woning zijn wij op zoek gegaan naar een aangename mix met het bestaande betonnen interieur. Knap maatwerk in een warme houtstructuur biedt een warm contrast met het kille beton. Het werd een woning die rust uitstraalt. Het perfecte toevluchtsoord na een drukke werkdag. Elk meubelstuk werd op maat gemaakt. Zo werden de technieken perfect weggewerkt zodat deze geen storende factor in de ruimte zijn. Knap designmeubilair van Donum en aangepaste verlichting maakt het geheel compleet. Hiermee wordt extra warmte en gezelligheid gecreëerd.

Bent u benieuwd naar dit project en de andere deelnemende projecten? Op volgende website vindt u meer informatie en kan u zich registreren: www.devlaamserenovatiedag.be. U bent van harte welkom. Wij verwelkomen u met veel plezier om u een rondleiding te geven doorheen dit prachtige pand.

Tot dan!

 

 

Exclusief interieur

Exclusief interieur

Wilt u een exclusief interieur? Dan bent u bij ons aan het perfecte adres. Wij bieden kwalitatief maatwerk aan waarbij aandacht wordt geschonken aan elk detail. Het zijn immers de details die uw interieur optillen naar een hoger niveau.

Een exclusief interieur betekent een interieur op maat van uw dromen.

Bij ons geen standaardmaterialen of standaardkasten. Elk maatmeubel wordt volledig op maat uitgedokterd. Het ontwerp, de materiaalkeuze en de uitvoering ervan … Ze dragen allemaal bij tot de unieke uitstraling die u voor ogen hebt. Die originele houtfineer, een uniek marmeren werkblad of die gewaagde kleurencombinatie? Alles kan en alles mag. Wij adviseren bij de realisatie van uw droominterieur en helpen u naar wat de beste oplossing is voor uw plan.

Bij een exclusief interieur hoort ook een service op maat.

Wij begeleiden u bij de keuze van uw materialen of zoeken met u mee naar een zetel of die perfecte stoel. Wij komen bij u thuis om alles op te meten of om de juiste kleuren uit te kiezen. En bij ons op kantoor heeft u keuze uit een groot assortiment stalen. Vindt u niet wat u zoekt? Wij zoeken voor jou naar die kleurschakering of afwerking die u voor ogen had. Uw behoeftes staan immers centraal. Zo wordt krijgt uw interieur de afwerking en indeling die u voor ogen had.

Elft-baby

Wij beleven vruchtbare tijden. In augustus mochten we Milleke begroeten, het tweede zoontje van Joke Holvoet.
En nu is ook onze smalle bevallen van een knappe dochter: Maren. En het is een echte Elft-baby, want ze kwam stipt om 23.00 op de wereld.

Wij wensen Joke en Guy een dikke proficiat, een hoop plezier en veel rustige nachten. Dat er nog veel Elft-baby’tjes mogen volgen!

Dagelijkse kost

Bij ons is het maken van maatwerk dagelijkse kost . Elke dag staan onze vakmensen klaar om keukens, badkamers en meubels op maat te realiseren. En dit doen we met passie.
Al 25 jaar realiseren we uiteenlopende projecten. En elk project behandelen we met dezelfde precisie, passie en oog voor kwaliteit.

Uw dagelijkse kost, gemaakt in een Elft-keuken.

U heeft graag elke dag lekker eten op uw bord. Er is geen betere plek om dit klaar te maken dan in een Elft-keuken. Hier wordt gekeken naar een praktisch ontwerp. Zo heeft u alles binnen handbereik wanneer u kookt en kan u efficiënt kokkerellen. Wij zijn bovendien niet gebonden aan merken. Zo kan u eender welk keukentoestel kiezen, van eender welk merk. En ook in de materiaalkeuze bent u zo vrij om te kiezen wat er het beste aansluit bij uw smaak, voorkeur en budget.

En dit geldt niet alleen voor keukens. Elft voert elk aspect van uw interieurinrichting uit. Een plan voor uw verbouwing? Onze interieurarchitecten tekenen voor u een pracht-ontwerp uit. Het plaatsen van binnenwanden? Het vernieuwen van de elektriciteit? Onze eigen plaatsers hebben kennis van zaken en wij werken nauw samen met professionele en getalenteerde onderaannemers. Een haardmeubel of een dressing op maat? In ons eigen atelier verzagen we de materialen en toveren we ze om tot knap maatmeubilair.

Benieuwd naar wat we allemaal in onze mars hebben? Bekijk hier onze gerealiseerde projecten en laat u inspireren.
Aarzel niet om ons te contacteren voor de verbouwing van uw woning of kantoor.

Onze keuken

Ons zal je niet vinden op de nationale televisie met een reclameboodschap die tot in het oneindige herhaald wordt. De reden hiervan? Wij houden het liever persoonlijk. Bij ons wordt uw keuken niet samengesteld uit standaardkasten. Het is onze keuken: m.a.w. een keuken die volledig op maat gemaakt wordt. Op maat van uw woning. Op maat van de juiste afmetingen. Op maat van uw persoonlijkheid.

Een persoonlijk contact met u, de klant, is zeer belangrijk voor ons. Zo kunnen we ons inleven in uw lifestyle en komen we te weten wat uw voorkeuren zijn, hoe u leeft en wat voor u belangrijk is.
Alleen zo wordt onze keuken uw keuken.

Toch willen wij graag dit filmpje met u delen. Onze zaakvoerder William vertelt geheel in zijn eigen stijl wat een Elft-keuken inhoudt.

Gentlemen’s agreement

Bent u architect of interieurarchitect?
U heeft een mooi project dat binnenkort in uitvoering gaat?
U bent hiervoor nog op zoek naar een betrouwbare vakman?
Bij Elft bent u aan het juiste adres.

Een gentlemen’s agreement voor een fijne samenwerking

Voor de keuze van uw maatwerk had u graag een partner op wie u kan vertrouwen. Wij zijn van mening dat een perfecte samenwerking met u als (interieur-) architect enkel soepel kan verlopen wanneer u er zeker van bent dat de klant bij ons in goede handen is.
Bij de uitvoering van uw project wordt u steeds op de hoogte gehouden van alle uitvoeringsdetails en keuzes. Zo wordt elk detail uitgevoerd zoals u het bedoeld had. Hierdoor kan u er zeker van zijn dat de realisatie uw ontwerp alle eer aandoet. Bovendien blijft de klant uw klant. Dit garanderen we u in ons samenwerkingscontract.
Heeft de klant een bijkomende vraag? Wij koppelen dit steeds terug naar u. Zo heeft u te allen tijde zekerheid dat uw totaalconcept bewaard blijft.

Wenst u graag meer informatie over onze gentlemen’s agreement? Vraag hier meer informatie aan. Of geef ons een belletje op 03/541.80.06.

E-book

E-book: Wit in uw interieur

Ben jij benieuwd hoe je wit in je interieur kan toepassen op een manier die bij jou past? Wij hebben hiervoor hét perfecte hulpmiddel ontwikkeld: ons E-book “The White Book”. We hebben hiervoor niet gewerkt met externe copyrighters, maar zijn vertrokken uit onze eigen ervaring en kennis. Het is dan ook een persoonlijk naslagwerk geworden waar we fier op zijn. Het boek geeft u tips voor een geslaagd interieur met wit in de hoofdrol, en laat een aantal case studies zien waarin we wit een glansrol hebben gegeven.

Wij geven u alvast één tip mee uit ons e-book.

Tip 1: Combineer met natuurlijke materialen.

Door wit te combineren met natuurlijke materialen geef je het een zachter karakter. Het is een stijlvolle manier om warmte in je interieur te injecteren.
Een mooie parketvloer of een prachtige salontafel zijn de ideale manier om te spelen met materialen. En ook accessoires kunnen perfect uitgevoerd worden in een natuurlijk materiaal. Denk bijvoorbeeld aan een wollen plaid of een marmeren detail.
Natuurlijke materialen stralen kwaliteit en luxe uit. Wit is dé perfecte achtergrond om deze materialen tot hun recht te laten komen.

Benieuwd naar meer? Download hier ons E-book. Ons E-book staat gratis klaar om te downloaden. Liever een papieren versie? Wij nodigen u graag uit op onze kantoren aan het tweede havendok.

Atelier

Maatwerk uit eigen atelier

Uw kwalitatieve maatwerk wordt door ons uitgevoerd in eigen atelier. En dit door gepassioneerde meubelmakers. Elk afgeleverd meubelstuk passeert door onze eigen handen. Zo zijn we er zeker van dat de kwaliteit die u verwacht ook wordt nageleefd. Ons team denkt met u mee bij de technische uitvoering van uw ontwerpen. Een specifiek schuifdeursysteem, een uitschuivende TV of een specifiek ontwerp voor de lessenaar in uw stuurhut? Wij gaan elke uitdaging aan.

 • De drijvende kracht achter onze meubelmakers is Rudy. Hij zorgt ervoor dat de uit te voeren ontwerpen tot in het kleinste detail kloppen. Bovendien is hij een mentor voor Danny, die nog maar een paar jaar in het vak zit. Een vraag over de uitvoering? Bij hem moet u zijn.
 • We blijven in de familie met Kenneth, de zoon van Rudy. Onze guitige benjamin zorgt voor een vrolijke noot. En ook Peter, onze laatste aanwinst, zorgt ervoor dat elk meubelstuk wordt uitgevoerd volgens de plannen, en uw verwachtingen overschrijdt.
  Last but not least is er ons Joanneke. De enige vrouw in ons atelier, maar ze moet zeker niet onderdoen voor de mannen. Integendeel!

Benieuwd naar het gezicht achter onze medewerkers? Neem hier een kijkje!

Ons atelier is voorzien van de moderne machines zoals een CNC en paneelzaag.

Om onze kwaliteit te garanderen, hebben wij ons atelier uitgerust met computergestuurde machines. De juiste maten worden ingegeven in ons optimalisatieprogramma. Zo creëren we zo weinig mogelijk afval. Dit is zowel voor ons als voor u een pluspunt! Dit wordt vervolgens doorgestuurd naar de opdeelmachine waar de platen van maat worden gezaagd. Onze CNC zorgt ervoor dat elk stuk de juiste boringen en uitfrezingen meekrijgt. Tenslotte worden, indien nodig de kanten afgewerkt en vertrekken de stukken naar de montage-afdeling.

Elk meubelstuk wordt op voorhand volledig gemonteerd. Zo sluiten we fouten uit en garanderen we de kwaliteit van uw maatwerk.

 • kussen fluweel

Trend: fluweel

U heeft het misschien al opgemerkt: fluweel is dé trend in het modelandschap van het moment. En wat in de mode aanslaat wordt meestal ook een trend voor je interieur. Fluweel is dan ook aan een opmars bezig in interieur-land. Een kleine knipoog naar de jaren ’90, maar vooral een warme en zachte trend waar je vast en zeker mee scoort.

Glamoureus en chique: fluweel is het ideale materiaal voor een elegant interieur.

Dankzij zijn luxueuze uitstraling is velvet het materiaal bij uitstek om een vleugje glamour in je interieur te injecteren. Voor veel mensen heeft fluweel misschien nog een oubollige bijklank, maar indien juist gebruikt, geeft het een koninklijk karakter aan uw inrichting.

Velours kan perfect dienen als tegengewicht voor een industrieel interieur. Industriële interieurs kunnen soms wat kil overkomen. Het gebruik van fluweel kan dit tegengaan en een elegantie toevoegen aan je interieur. Maar ook in bijvoorbeeld Scandinavische interieurs – combineer met een lichtere houtsoort – biedt de stof een meerwaarde.

Door velours toe te passen in opvallende kleuren, breng je het materiaal in de 21ste eeuw. Een warme oker-kleur staat prachtig tegen een donkere wand maar kan ook perfect gecombineerd worden met een wit interieur. Of kies je liever voor blush, ook wel poederroze? De vrouwelijke toets maakt je interieur perfect geschikt voor instagram. Prefereer je liever donkere kleuren? Pauwengroen of inktblauw stralen pure luxe uit. Combineer met gouden of koperen accenten: succes gegarandeerd.

Team plaatsing - Jarno

Plaatsing inbegrepen.

Een goede plaatsing heeft een grote invloed op de uitvoering van uw ontwerp. Dit is het moment wanneer de details die belangrijk zijn voor een mooie afwerking worden uitgevoerd. De plaatsing mag dan ook niet halfslachtig gebeuren. Door te kiezen voor eigen plaatsers garanderen we dat het maatwerk perfect wordt geïnstalleerd in uw woning.

De plaatsing van uw maatwerk? Wij zorgen ervoor!

Uw keuze voor ons maatwerk is een keuze voor kwaliteit! U kiest voor een prachtig ontwerp, oerdegelijke materialen en een sterke uitvoering. Een goede plaatsing van dit meubilair is dan ook een must. Zo sluit het meubilair perfect aan op uw woning. Een afwerking onder een schuin dak, een opvallende plint of een perfect geplaatste radiatoromkasting? Enkel door een perfect uitgevoerde plaatsing komen deze details perfect tot hun recht.

Ons team bestaat uit een aantal gemotiveerde en gepassioneerde plaatsers die u bijstaan bij de realisatie van uw interieur.

 • Ook al wordt Bart dit jaar pas 40, je mag hem gerust een ancien noemen. Vanaf de begindagen van elft helpt hij om elk project tot een goed einde te brengen. Dankzij zijn vakkennis wordt elk project een succes. Samen met Jimmy wordt maakt hij van uw woning een pareltje.
 • Tomas zorgt ervoor dat uw interieur volledig naar wens wordt uitgevoerd. Zijn oog voor detail tilt uw interieur naar een hoger niveau. Hij is de perfecte mentor van Jarno, onze jongste plaatser, en leert hem de kneepjes van het vak. En ook Manu vindt in Tomas een goede leermeester. Een carrière switch bracht hem bij Elft, waar hij deel uitmaakt van het team.

Wenst u meer informatie over onze manier van werken? Neem hier contact met ons op.

Het gevoel van een hotelkamer in een rijwoning.

Rijwoning met pit

In deze knappe rijwoning werd gekozen voor een luxueuze sfeer. Een prachtige glazen douchewand geeft het idee van een hotelkamer. Er werd gekozen voor een prachtig meubel op maat, volledig in solid surface en met ingewerkte wastafels. Hygiënisch en praktisch, maar ook luxueus. Een houten tablet onder het zwevende meubel biedt plaats voor handdoeken en decoratie.

Een smalle rijwoning kan al snel klein aanvoelen. Joke Verbeke bewijst het tegendeel met de inrichting van haar eigen woning. Een knap keukenaanrecht verlengt de ruimte. De laminaat in een mooie houtstructuur combineert prachtig met het werkblad in HI-MACS. De combinatie met de matte materialen van het aanrecht en de glanzende deuren van de kastenwand geeft karakter aan het geheel en maakt het ontwerp persoonlijker.

De rijwoning maakt optimaal gebruik van de lichtinval.

De interieurarchitect heeft dankbaar gebruik gemaakt van het natuurlijk daglicht. Achteraan baadt de keuken in het licht dankzij de glazen deuren en het daklicht. Door te kiezen voor glanzende lacobel deurtjes, een zwart gelakt glas, wordt het licht vanuit de koepel gereflecteerd. Hierdoor wordt de ruimte optisch vergroot. En ook het bureau vooraan profiteert van het zonlicht dankzij de grote ramen in de voorgevel.

De centrale woonkamer is donkerder van karakter. Hierdoor wordt de gezelligheid  vergroot. Relaxen na een drukke werkdag wordt zo een plezier. Bekijk hier het volledige fotoalbum.

Interieurarchitect in Antwerpen

Interieurarchitect in Antwerpen

Bent u op zoek naar een interieurarchitect in Antwerpen? Zoek niet verder! Onze Jokes zijn gediplomeerde interieurarchitecten. Zij ontwerpen het interieur van uw woning, winkel of kantoor. Dit gebeurt volledig in samenspraak met u. Zo wordt uw interieur een inrichting die werkt, die praktisch is én bovendien karakter en schoonheid uitstraalt.

Op zoek naar een interieurarchitect in Antwerpen?

Onze kantoren en atelier zijn gelegen in de Antwerpse haven. Van hieruit hebben we de perfecte uitvalsbasis om de interieurs in heel België in te richten. Doordat onze interieurarchicten worden bijgestaan door ervaren meubelmakers kan u er zeker van zijn dat elk detail klopt.

Wij stellen graag onze twee interieurarchitecten – de Jokes – aan u voor:

 • Joke Holvoet is een jonge mama van 2 flinke zoontjes, Finn en Mil. Ze heeft gestudeerd aan het Henry van de Velde Instituut in Antwerpen en werkt sinds 2006 bij Elft. Naast haar passie voor interieurs placeert ze graag een dansje.
 • Joke Verbeke verwacht in maart haar eerste kindje. Ook zij heeft gestudeerd aan het Henry van de velde. In 2014 versterkte zij ons team en helpt zij u op weg naar uw droominterieur. Ze heeft een grote liefde voor zang en haar lieve hond Prim.

Onze twee gedreven interieurarchitecten worden met raad en daad bijgestaan door William Pauwels. In de 25 jaar dat hij aan het roer staat van Elft heeft hij een vakkennis opgebouwd waarmee hij bij elk project helpt om de puntjes op de I te zetten.

Kortom: bent u op zoek naar een professionele aanpak voor uw nieuwe plan? Onze interieurarchitecten staan u met veel plezier bij. Zo wordt uw inrichting een pareltje!

Feestelijke opening Argenta BEerse

Feestelijke opening van Argenta Beerse

Afgelopen donderdag werden we uitgenodigd op de feestelijke opening van het Argentakantoor van Bert Wouters. Het werd een aangename avond met hapjes en drankjes in een prachtig nieuw Elft-interieur. Wij blikken met veel plezier terug op een fijne samenwerking.

Een kantoorinrichting waar je je onmiddellijk in thuis voelt.

Het Argentakantoor in Beerse werd stilaan te klein voor het aantal medewerkers en klanten. Daarom werd er gezocht naar een nieuw pand in de buurt. Dit vonden ze in een nieuwbouw aan de Bisschopslaan. Het pand was echter nog casco en dus riep men voor de inrichting de hulp in van Elft. Een uitdaging die we met plezier aangingen.

De grootte van het pand vroeg een uitgekiend ontwerp en aandacht voor akoestiek. Door gebruik te maken van verticale kolommen die de ruimte verdelen, kreeg het kantoor een huiselijkheid die zo kenmerkend is voor Argenta. Akoestische glazen wanden zorgen voor privacy, zonder aan openheid in te boeten. Een combinatie van directe en indirecte verlichting vergroten de gezelligheid.

Het werd een avond vol emotie. Niet enkel werd het nieuwe kantoor feestelijk ingehuldigd. De verhuis naar het nieuwe pand betekent ook de overdracht van het kantoor van vader Sus naar zoon Bert. En met een interieur van Elft zal het nieuwe kantoor zijn start niet gemist hebben.

Het werd een aangename avond en we zijn er dan ook van overtuigd dat deze feestelijke opening de start is van een succesvol kantoor. Wij wensen Bert en Sus, en alle medewerkers van Argenta Beerse, veel succes met en in hun nieuwe kantoor.

Een keuken op maat

De keuken is het hart van uw huis. De renovatie ervan is dan ook een belangrijke stap in het creëren van een thuis. Een keuken moet een aangename plek zijn om te vertoeven, maar in de eerste plaats moet een keuken praktisch zijn. Kiezen voor een keuken op maat is dan ook een slimme keuze.

Een keuken op maat? Elft maakt van uw keuken een pareltje!

Door te kiezen voor een keuken op maat van Elft Interieur krijgt u dan ook een hele waaier aan voordelen:

 • Onze Interieurarchitecten tekenen een origineel plan uit dat volledig aansluit op uw lifestyle.
 • Door te kiezen voor maatwerk kan u er zeker van zijn dat de ruimte maximaal benut wordt. Doordat we niet werken met standaardkasten maar elk meubelstuk op maat maken, kan elk hoekje worden ingevuld op een efficiënte manier.
 • U bent niet gebonden aan een standaardstijl, maar elke stijl is mogelijk. U kiest zelf uw materialen en kleuren, geholpen door onze Interieurarchitecten, waardoor uw keuken volledig gepersonaliseerd wordt. Zo krijgt u een uniek ontwerp.
 • Bovenal is kiezen voor maatwerk kiezen voor kwaliteit. Bij elft bieden we enkel duurzame materialen aan. Bovendien vervaardigen we elk meubelstuk in eigen atelier en werken we met eigen plaatsers waardoor we de kwaliteit kunnen garanderen, in elke stap van het proces.

Kiezen voor maatwerk van elft is een bewuste keuze maken voor een kwalitatieve keuken. En dit op maat van uw woning, uw leefwereld en uw budget.

interieur op maat laten maken

Interieur op maat laten maken

Elft interieur heeft alle tools en vakkennis in huis om van uw woning een thuis te maken.

Onze interieurarchitecten helpen u met het uitwerken van een inrichting die volledig aansluit bij uw lifestyle en smaak, die praktisch en tijdloos is en waarin uw persoonlijkheid wordt weerspiegeld. Zowel over de indeling als over de materiaalkeuze en het kleurgebruik wordt zorgvuldig nagedacht. Zo komen we, samen met u, tot een tijdloos concept, waarin u met veel plezier woont of werkt.

Maar Elft interieur biedt u meer dan enkel een plan. Onze meubelmakerij is volledig uitgerust om uw droomplannen om te zetten naar de realiteit. Computergestuurde machines zoals een kantenverlijmer, een CNC en een opdeelzaag zorgen ervoor dat elk meubelstuk kan worden gebouwd met de grootste precisie en nauwkeurigheid. Onze meubelmakers streven er bovendien naar om elk meubel tot in de puntjes af te werken, zodat het perfect kan geïntegreerd worden in uw interieur.

Interieur op maat laten maken? Onze specialiteit!

 

Oog voor detail en een passie voor ons vak … al onze medewerkers delen dezelfde visie.
We maken niet alleen elk meubelstuk in eigen atelier. Ook de plaatsing gebeurt volledig door onze eigen mensen. Zo kunnen we elk obstakel perfect omzeilen en garanderen we steeds de beste kwaliteit. Een vakkundige plaatsing en afwerking dragen immers bij tot een interieur dat perfect is afgewerkt.

Bent u architect of interieurarchitect? Ook dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij werken uw maatwerk uit volgens uw lastenboek en ontwerp, we adviseren u bij het technische aspect ervan en zorgen voor een tevreden bouwheer.
Persoonlijk contact is voor ons zeer belangrijk doorheen het volledige bouwproces. Hierdoor komen we op één lijn te staan met uw leefwereld, uw hobby’s en interesses, maar kan ook de planning zo optimaal mogelijk verlopen. Zo kunnen we de verbouwing van uw winkel, woning of kantoor uitvoeren op maat van uw agenda, uw persoonlijkheid en uw woning.

Uw interieur op maat laten maken, contacteer Elft. We staan klaar om u in woord en daad bij te staan.

Sneeuwpret

Om het jaar goed te starten zijn wij met onze volledige ploeg richting Rucphen getrokken. Het werd een dag vol plezier, geplaag en vooral … zonder stress.

De dag begon alvast goed. Lekker warm aangekleed werden we verwacht in onze vergaderzaal voor een lekker koffiekoekske. De twee weken kerstvakantie hadden iedereen duidelijk goed gedaan, want de sfeer zat er al direct goed in. Maar wat we nu juist gingen doen wisten we nog niet. Al snel kwamen we erachter dat we naar Nederland gingen, maar meer kregen we niet losgepeuterd.

In Rucphen aangekomen werd het al snel duidelijk. Het werd een dag vol sneeuwpret. Het begon rustig met een drankje en een spelletje glow-golf, maar in de namiddag barstte de teambuilding in alle hevigheid los. We werden opgedeeld in twee ploegen en de competitie kon beginnen. Geblinddoekt de berg op lopen, levende bowling en slee-polonaise – elk spelletje was nog leuker dan het vorige.

Het was dé perfecte start voor een jaar vol uitdagingen. We wensen al onze klanten dan ook een jaar dat volgestouwd zit met plezier en gelach. Een prettig 2017!

Opgezet spel

De inrichting van je interieur start ongetwijfeld bij het zoeken naar inspiratie in verschillende interieurtijdschriften of op websites zoals pinterest en roomed. Hierbij kom je vanzelfsprekend in aanraking met trends. Een van dé trends van het moment is het decoreren met opgezette dieren. Taxidermie is weer helemaal hot.

Taxidermie als decoratie geeft een instant instagram-gevoel aan je interieur. Je creëert er een bohemien, edgy inrichting met een knipoog mee, dat toch stijlvol blijft. Ideaal om te fotograferen, en het ideale gespreksonderwerp.Het leuke aan deze stijl is dat je er volledig mee ‘over the top’ kan gaan. Ga je voor een kadertje met opgezette vlinders? Of ga je voor een wand vol jachttrofeeën? De keuze is volledig aan jou.

Hou je niet zo van opgezette dieren? Geen nood. Je hoeft niet voor een echt dood dier te gaan. Er zijn verschillende design-objecten op de markt die perfect passen in de look, maar waar geen dieren voor aan de pas zijn gekomen. Pluche, plastiek of toch de echte variant? De keuze is eindeloos.

Najaar

Na een mooie zomer hebben we weer een druk najaar voor de boeg. Onze mannen en vrouwen stellen stuk voor stuk alles in het werk om alle interieurprojecten die in de planning staan tot een goed einde te brengen.

Zo hebben we maar liefst twee Argenta-kantoren te verbouwen, verspreid over heel het land. En het zijn 3 uiteenlopende projecten. Zo is er een nieuwbouwpand in de Kempen waarvan we de volledige afwerking zullen verzorgen. In Merksem verbouwen we het tweede deel van een pand waarvan we reeds een deel van hebben gerenoveerd. En in Saint-Ghislain verbouwen we een pand uit de jaren ’70 tot een modern en praktisch kantoor.

Maar het zijn niet enkel kantoren die we inrichten dit najaar. Ook particulieren krijgen de plaatsers van Elft over de vloer. Zo hebben we een keuken en berging die een volledige update krijgt, een verbouwing op het Eilandje die wordt afgerond en een volledige woning die wordt voorzien van prachtig maatwerk? En tussendoor worden er losse meubelstukken gemaakt, stuk voor stuk eigen ontwerp en gemaakt in eigen atelier.

Zoekt u nog een interieurarchitect om uw plannen uit te voeren? Of een meubelmaker om uw ontwerpen te realiseren? Of misschien wel een combinatie van deze twee? Aarzel niet en surf vandaag nog naar onze contactpagina. Wij stellen vrijblijvend een offerte op en staan u bij met al uw interieurvragen. Hopelijk tot snel.

Braziliaans design in de kijker

Vanavond beginnen de olympische spelen in het bruisende Rio de Janeiro. Het lijkt ons dan ook het uitgelezen moment om eens een ander aspect van Brazilië te laten zien, namelijk zijn design. Want Brazilië is veel meer dan Samba, Caipirinha, carnaval en mooie stranden. Ook Braziliaans design en zijn succesvolle architectuur hebben hun plaats in het prachtige land. Wij laten je dan ook met veel plezier een inspiratie-album zien met Braziliaanse ontwerpers in de hoofdrol.

Met Oscar Niemeyer als één van de bekendste architecten is de toon al goed gezet. Maar hij is niet de enige die Braziliaans design op de kaart zet. Zo heb je bijvoorbeeld Fernando en Humberto Campana, Brunno Jahara en Isay Weinfeld, die tonen dat Braziliaans design echt wel de moeite waard is. Laat je onderdompelen in de wereld van het Design Brasileiro, en raak geïnspireerd door zijn verscheidenheid en originaliteit.

 

 

William 55

Vandaag is het groot feest bij ons op kantoor. Onze grootste kapoen mag namelijk vandaag een hoop kaarsjes uitblazen. Al 55 jaar haalt hij het ene kattenkwaad na het andere uit. Wij willen hem via deze weg dan ook een gelukkige verjaardag wensen. Dat er nog vele kaarsjes op de taart mogen worden bijgezet.

Wij investeren in jong talent

Iedereen start zijn professionele carrière als beginner. Ervaring moet stilaan worden opgebouwd. Een goede begeleiding is dan ook belangrijk om een degelijke basis te vormen.
Bij Elft helpen we hier graag aan mee. Er lopen dan ook geregeld stagiairs mee, zowel in het atelier, als op de baan en achter de tekentafel.

Team bureau

Naast onze sterke mannen en vrouw in onze atelier en op de baan, wordt ons team ook nog versterkt door een team dat bureauwerk verricht. Kim zorgt ervoor dat de administratie in goede banen wordt geleid, de Jokes ontwerpen al uw interieurs.
En last but not least is er William die Elft met hart en ziel en een portie Jive in goede banen leidt.

Traceless laminaat

Wij zijn al een tijdje overtuigd van de fingerproof laminaat-platen van Resopal. Onlangs werd hun kleurenpallet nog uitgebreid en wij zijn dolenthousiast. De platen hebben de look en feel van satijnlak, met de eigenschappen van HPL. Dé oplossing voor maatwerk met een luxueuze uitstraling.

Team atelier

Wij zijn sterk in maatwerk. Een computergestuurde paneelzaag, CNC en kantenverlijmer zijn de perfecte instrumenten om elk meubelstuk tot leven te brengen. Maar zonder onze ervaren en gemotiveerde meubelmakers staan we zelfs met al onze machines nergens. Rudy en Kenneth (tevens ook vader en zoon) gaan elke uitdaging aan, samen met Joan en Danny.

Tijdloze architectuur wordt werelderfgoed

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar woning Guiette, een architectuurpareltje van de hand van architect Le Corbusier, wordt nu dan toch uitgeroepen tot werelderfgoed. Het gebouw werd reeds in 1926 gerealiseerd en is het enige gebouw van zijn hand in België. We mogen er dan ook terecht trots op zijn.

Team plaatsing

Wij kiezen ervoor om niet te werken met externe plaatsers, maar met onze eigen plaatsingsploeg. Zo verzekeren we ons ervan dat de kwaliteit die we afleveren in ons atelier wordt doorgetrokken op de werf. Bart, Tomas, Jimmy en Alain plaatsen elk meubelstuk met oog voor detail en precisie en zoeken steeds mee naar de perfecte oplossingen om elk interieurprobleem te doen verdwijnen.

Antwerps design

Antwerpen is een broedplaats voor creatief talent en design. Denk bijvoorbeeld aan de talloze modeontwerpers die hier hun naam en faam hebben gemaakt. En, hoe kan het ook anders, ook Elft interieur heeft zijn uitvalsbasis in de Antwerpse haven. Hoog tijd dus voor een inspiratiealbum dat volledig draait om Antwerps design.