Living Coral, dé kleur van 2019, laat je interieur herleven

Na het Ultra Violet van 2018, kondigt het kleurinstituut Pantone de trendkleur van 2019 aan: Living Coral. Het afgelopen jaar hebben 10 experts heel het jaar rondgereisd om trends te spotten om zo de trendkleur te bepalen. Hier is Living Coral uit gekomen. Een kleur die je zal terugvinden in het interieur maar ook in de modewereld en in beautyproducten.

Het is een vrolijke tint die doet denken aan parasols op een exotische bestemming. Het is een link naar de pure natuur, een kleur die ‘omarmt’ en de nadruk legt op sociale verbindingen en ervaringen. De rijke, warme kleur is optimistisch en heeft het effect om mensen blij te maken.

Bovendien zit er ook een symboliek achter.  ‘Digitale technologie en sociale media maken een steeds groter deel uit van ons leven. Men wil weer op zoek naar authentieke ervaringen die intimiteit creëren‘, klinkt het bij Pantone. ‘Koraal is warm, optimistisch en vrolijk. Het staat symbool voor ons verlangen naar luchtigheid en speelsheid.’

De kleur Living Coral in uw interieur

De frisse koraaltint kan universeel ingezet worden en is makkelijk toe te passen in huis. Het kan echter een echte eyecatcher worden wanneer je het op de juiste manier toepast. Hieronder lichten we enkele voorbeelden toe.

Allereerst gebruik je het koraalroze best in een kleine ruimte zoals in een badkamer of WC. De ruimte zal groter en frisser lijken.

Vervolgens kan je koraal het beste combineren met complementaire kleuren die ook een koele ondertoon hebben zoals donkergroen, krijtachtige grijstinten en grijsblauw.

Verf niet je hele interieur in het koraalroze, dit is veel te overweldigend. Ga eerder voor koraalkleurige eyecatchers en accessoires. Het zorgt voor kleur maar het geheel blijft rustig.

Tenslotte is  koraalroze is ook heel mooi wanneer het gecombineerd wordt met bijvoorbeeld paars, een contrasterende kleur. Het paars zorgt dat de koraalkleur goed opvalt, de koraalkleur maakt het paars dan weer gemoedelijker.

 

 

 

 

 

 

 

Contacteer ons voor meer info
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.