Messing

Vergeet brons en koper: Messing is het materiaal van 2018.  De trend loopt al een paar jaren,maar is nu alom tegenwoordig. Van het warme koper evolueert de trend zich dus naar het gelere messing, om de komende jaren terug naar koudere metaalafwerkingen te gaan. Inox en aluminium zullen we de komende jaren meer en meer zien terugkomen in de interieurs. Voorlopig mag het echter nog luxueus met accenten of zelfs volledige meubels in messing.

Wat is messing?

Messing is een legering van koper en zink. Het nieuwe verkregen materiaal is geler dan koper en brons. Wanneer het te lang aan de buitenlucht wordt blootgesteld, wordt het bruinig van kleur. Het materiaal wordt al gebruikt sinds de prehistorie. Toen was zink nog niet bekend, maar werd messing gecreëerd door koper met calamiet, zinkerts, te smelten. Door andere materialen zoals aluminium of tin toe te voegen, krijgt de legering andere eigenschappen.

Messing in je interieur

Messing zorgt voor een duidelijk statement. Een volledige keuken of kast in brass kan een prachtige eyecatcher zijn. Doordat het materiaal zo mooi combineert met natuurlijke materialen, zal het, wanneer goed gecombineerd, niet overheersen.

Zie je het niet zitten om je grote meubelstukken uit te voeren in messing? Geen nood. Ook als detail komt het materiaal volledig tot zijn recht. In de interieurwinkels vind je overal accessoires in messing. En ook verlichtingsarmaturen in messing vind je in overvloed. Wil je voor een origineel detail gaan? Denk dan eens na over een vloer met messing-accenten?

Anyway doors is met een prachtige pivot-deur in het gelige metaal op de markt gekomen: een ideale toevoeging aan je interieur. Of ga voor handgrepen van bijvoorbeeld Azzari. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Contacteer ons voor meer info
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.