Hygge

Een van de trends van de laatste jaren, die ook in 2018 niet zal overwaaien is ongetwijfeld Hygge. De term komt overgewaaid uit Denemarken. Daar is het één van de belangrijkste woorden om de Deense identiteit te beschrijven.

Wat is Hygge?

Het woord is moeilijk te vertalen. Gezelligheid, knusheid, welzijn … Het is een alomvattende uitdrukking die een gevoel uitstraalt. Het is een belevenis, een expressie. Hygge draait om het creëren van een warme atmosfeer. Het is het goede leven, omringd zijn door leuke mensen. Een lange winterse wandeling en dan lekker aan het haarvuur nestelen met een warme chocomelk met een toef slagroom? Gezellig tafelen met vrienden en kletsen over de grote en kleine dingen in het leven? een gezellige avond bij kaarslicht? Alleen, of met vrienden en familie. Hygge is het allemaal. Misschien komt het ook daardoor dat de Denen bij de gelukkigste mensen op aarde horen?

Hoe breng ik Hygge in mijn interieur?

Het is niet voldoende om wat kaarsjes neer te zetten. Hygge is een filosofie waarbij aandacht wordt besteed aan kleine, simpele dingen. Aan de dingen waar je gelukkig van wordt. Creëer ruimtes waar je kan samenzijn met vrienden en familie. Het gevoel dat je echt thuis bent wanneer je thuis komt.

Onze maatschappij wordt gekenmerkt door een grote prestatiedrang. Op het werk moeten de deadlines gehaald worden, en oh wee als je vroeger naar huis gaat dan je collega. Thuis is het rondrijden om de kinderen naar de sportclub of de dansles te brengen. En dan moet ons sociaal leven nog onderhouden worden en willen we toch nog graag een hobby hebben. Daarom is het belangrijk om thuis te kunnen ontladen. Het gevoel krijgen dat je terug tot rust komt en je hoofd leeg kan maken. Kan jij dat in je interieur? Dan heb je waarschijnlijk al Hygge toegepast.

Omdat Hygge draait om een gevoel, is het heel moeilijk om tips te geven om dit in je inrichting toe te passen. Het draait om het zoeken van rituelen waarmee je tot rust komt, zoals het zetten van een lekkere kop thee. Misschien is het voor jou wel een verse ruiker bloemen die je op de markt gaat kopen. Of dat warm wollen deken waar je met de kinderen in de zetel kan snoezelen. Het gaat om het creëren van gelukkige momenten. Dit kan door foto’s van je favoriete reis, of bijvoorbeeld een erfstuk waar een warme herinnering aan hangt.

Richt een plekje in je huis in waar je volledig jezelf kan zijn en waar je kan relaxen. Je huis moet een rustpunt zijn in je leven. Een plek waar je vrienden en familie graag komen en waar je ten volste kan genieten van het leven.

Contacteer ons voor meer info
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.