Pantone Ultra Violet

Pantone Ultra Violet is de trendkleur van 2018. Een kleur die niet door iedereen in de smaak valt, maar wanneer je de kleur goed gebruikt, kan hij een echte meerwaarde betekenen voor je interieur.

Wat is Pantone?

Pantone is een instituut dat bedrijven helpt met de juiste kleurenstrategieën toe te passen voor hun merk of product. Ze bieden een aantal tools aan, zoals kleurenwaaiers of een app, om het gebruik van kleur te vergemakkelijken. Daarnaast bestuderen ze elk jaar de trends en bepalen ze de trendkleur. En dit jaar is dit Ultra Violet. Een kleur die volgens henzelf intuïtief en vol verbeelding is.

Pantone Ultra Violet

De kleur Ultra Violet is een complexe kleur die een glimps geeft van de mysteries van de kosmos en verder gaat van wat we kennen. Het is een mytische, spirituele kleur Ook de Belgische Trendwatcher Hilde Francq beschrijft het bovennatuurlijke als één van de trends voor de lente en zomer van 2019. De opvallende paarse kleur heeft hierin duidelijk zijn plaats. Maar de trend draait om meer dan dat. Het gaat om het gebruik van nieuwe technieken. En om een vormentaal die doet denken aan het buitenaardse.

Paars is een kleur die in de popcultuur wel vaker werd gezien. Iconen zoals Prince, David Bowie en Jimi Hendrickx gebruikten de kleur om hun individualiteit uit te drukken. De kleur straalt dan ook durf en originaliteit uit. En dat is dan ook waar deze trend om draait.

De witte interieurs hebben hun tijd gehad. Dankzij Pinterest en andere platformen is er een uniformiteit in de wereld gekropen. Ga je op reis via AirBnB? Dit kan in elke stad in een gelijkaardig appartement. En jouw favoriete koffiebar? Je vindt ongetwijfeld een bar met een gelijkaardig interieur aan de andere kant van de wereld. Het is tijd dat er terug een individueel karakter in onze interieurs wordt gestoken. Kleur is daar een goed hulpmiddel voor. Kleur is immers ideaal om een boodschap over te brengen.

Hoe gebruik ik Ultra Violet?

De rijke paarse kleur past enorm goed bij beton en grijze tinten. Ze krijgt zo een ingetogen, stijlvol karakter. Durf jij voor kleur gaan? Combineer dan eens met accenten in zacht groen of diep oranje. Een opvallend statement, maar indien juist gedoseerd geeft dit een prachtig eindresultaat. Ook met de trendkleur van de afgelopen jaren – het alomtegenwoordige roze – staat paars enorm mooi. En tenslotte is Ultra Violet ook een goede match met hout.

 

Contacteer ons voor meer info
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.